Parkőr is vigyáz már a Balokány-ligetre (Pécsma.hu)

Post

  |  

A Balokány egyre kedveltebb a pécsiek körében, a megújult környezet és a sokféle program vonzza a látogatókat. Azonban, hogy még népszerűbb lehessen, a közbiztonságra is figyelni kell. A Pepitában megrendezett Police Cafén éppen erről volt szó.

A Balokány-ligetért Egyesület szervezett közös workshopot a Baranya Vármegyei Bűnmegelőzési Tanáccsal, ahol három téma került a fókuszba. A legnagyobb hangsúlyt az kapta, hogyan lehetne még biztonságosabbá tenni a ligetet, de szó esett a hajléktalanság kérdéséről a közterületeken, valamint a kiberbiztonság aktualitásiról.

A programon számos szakmai és civil szervezet vett részt, így például a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai, a pécsi önkormányzat képviselője, az INDIT Közalapítvány- TÉR Közösségi Szolgálat munkatársa, a Pécsi Közterület-felügyelet, valamint a Támasz Alapítvány munkatársai is megjelentek.

 

A közös gondolkodásnak köszönhetően sok ötlet elhangzott, hogyan lehetne javítani a park közbiztonsági helyzetén, de ahogy Pánovics Attilától, a Balokány-ligetért Egyesület elnökétől megtudtuk, november óta már egy parkőr is vigyázza a területet, aki elsősorban a rendezvények és a felkapott időszakok idején járja a ligetet.

Ahogy az elnök mondta, azt már sokan elismerik, hogy az egyesület az elmúlt években komoly haladást ért el, szép rendben tartja a Balokányt. Most tehát az a feladat, hogy tejesen levetkőzzék a korábban kialakult negatív képet, a helyet még népszerűbbé tegyék, hogy a pécsiek tudják: ha odamennek, biztonságban lesznek. A parkőri szolgálat bevezetése az első lépés volt ehhez, de további terveik is vannak az egyesületnek.

Annak érdekében, hogy minél többen látogassák a parkot, sok programmal is készülnek. A következő nagyobb rendezvény Balokány Majális lesz május elsején.

 Mészáros Rita

(Forrás: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/parkor-is-vigyaz-mar-a-balokany-ligetre/)

None :P None :P