Kamerákkal és közmunkásokkal is vigyáznának ezentúl a Balokányra (Pécsi Újság.hu)

Post

  |  

Mint ismert, nemrég újra élet költözött a Balokány-ligetbe, miután a parkot és az egykori Pepita Diszkó épületét is rendbe hozták. A parkba beköltöző civilek egyik vezetője szerint a felújítással még nem oldódtak meg a terület közbiztonsági problémái, de „pozitív elmozdulás történt az ügyben”. Ha minden jól megy, hamarosan közmunkások és kamerák őrizhetik a ligetet.

Pécs egyik hírhedt helyének számított az elmúlt években a Balokány-liget, a területen ugyanis hajléktalanok és drogosok vertek tanyát, de néhány hónappal ezelőtt még a fatolvajok is felfedezték a területet.

– Önmagában már a civilek rendszeres jelenléte és az egykori Pepita Diszkó épületének használatba vétele pozitív folyamatokat indított el a közbiztonság kérdését illetően – mondta el érdeklődésünkre Berényi Zoltán, a Balokány-ligetért Egyesület alelnöke.

Mint hozzátette, az épületet rákötötték a szomszédban található vagyonvédelmi cég rendszerére, akik e mellett ígéretet tettek arra, hogy a járőreik a ligetet is figyelik majd.

– Nyilván ezek a felajánlások is hozzájárultak ahhoz, hogy az épületet egyelőre elkerülték a rongálók. Nincsenek azonban illúzióink, de szeretnénk, ha ez sokáig így maradna – reménykedett a civil szervezet alelnöke.

Nem megy ugyanakkor egy csapásra a rendteremtés, Berényi Zoltán szerint még nem lehet kijelenteni, hogy minden rendben van, de „összességében mindenképpen javult a helyzet”.

– Ha sikerül megállapodni az önkormányzattal, a jelenleg a Kodály Központnál véget érő kamerarendszer bővítése révén a Balokány-liget a mostaninál biztonságosabb hellyé válhat, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, azokon a területeken, ahol működnek kamerák, jelentősen csökkent a rongálások és a bűnelkövetések száma – fogalmazott.

Hogy mikor lehet ebből valami, egyelőre nem tudni, ám a civilek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az amúgy költségigényes beruházás minél előbb megvalósuljon. A masinák mellett azonban az emberi erőre is számítanak a Balokány védelmében, így azt tervezik, hogy – akár közfoglalkoztatás keretében – a terület őrzéséért felelős munkatársakat alkalmaznak a jövőben.

Palotás P.

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/kamerakkal-es-kozmunkasokkal-is-vigyaznanak-ezentul-a-balokanyra

None :P None :P