EKF: „utolsó utáni” munkák (Dunántúli Napló)

Post

  |  

Nem lesz kerítés

A leglátványosabb változások talán a Balokányban folynak, a 6-os főútról is látszik, hogy a kerítés kő fedőlapjait teszik fel a munkások. Amint arról már beszámoltunk, sokan felvetették: nem is kellene újra elhelyezni a korábbihoz hasonlító rácsszerű fémelemeket, sokkal szebb így a Balokány „megnyitva”, az út felől is láthatóan. Merza Péter számukra jó hírrel szolgált: megváltozott a műszaki tartalom, a korábbihoz hasonló fémelemek nem kerülnek vissza.

Viszont a főút és a sétány közötti szakasz parkosítása is befejeződik a mostani beruházás során. Ugyancsak a jelenlegi munkák során zárul le teljesen a Balokány sétányának kialakítása: eddig nem voltak megfelelő korlátok, de most ezek beépítésére is mód nyílik. Ezek a tételek ugyan szerepeltek az eredeti tervekben, de a korábbi munkák során kialakításuk nem történt meg.

Épül a közvilágítás

Még egy munka folyik a Balokányban a többivel párhuzamosan, de ez nem az EKF-es beruházások körébe tartozik: megkezdődött a közvilágítás kiépítése. Ahogy arról már beszámoltunk, mintegy 12 millió forint értékben teljesen új közvilágítást kap a liget, hiszen a korábbi rendszer a rongálások, lopások miatt gyakorlatilag megsemmisült. Most új oszlopokat is leraknak, összesen 23 lámpatest szór majd fényt a ligetben – ezek a legkorszerűbb ledes egységek lesznek.

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, az önkormányzat és a Balokányligetért Összefogás együttműködésével számos program és takarítási akció indult. Az egyik legjelentősebb az a pályázat, amely révén az egykori Pepita diszkó épületét újítanák fel, és alakítanák át civil központtá. Ezután őrzést is kaphat majd a terület, így megakadályozható az ismételt lepusztulás.”

Forrás: http://www.bama.hu/baranya/kozelet/ekf-utolso-utani-munkak-438152

None :P None :P