Épp húsz éve költözött a Balokányba a pécsi majális (Bama.hu)

Post

  |  

Ahogyan a Dunántúli Napló fogalmazott húsz évvel ezelőtt, a május elsejei majálisok Pécsett emberemlékezet óta a Tettyén zajlottak – egészen 1999-ig. Ekkor ugyanis, éppen a 110. május elsején, úgy gondolták a szakszervezetek, a város és a megye, hogy talán szerencsésebb volna a Balokányliget erre a célra.

Az Ifjúsági Házzal közösen szervezték az a 20 évvel ezelőtti majálist. A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy a rendkívüli állapotokat meg kellett szüntetni a Balokányban, ugyanis ide (ahogyan a korabeli megyei lap fogalmaz) tíz éve civilizált ember nem tette be a lábát. Két hétig takarítottak, szállították el a szemetet, pucolták a tavat, hogy európai viszonyokat teremtsenek.

Minimum tízezer embert vártak, s ez a szám a DN tudósítása szerint „körülbelül” meg is volt. Jöttek, hogy lássák és hallgassák a Tanac együttest, a fúvószenekarokat, N. Szabó Sándor és Unger Pálma gyermekműsorát, a munkakutya-bemutatót, a Trixi Kreatív Mozgásstúdiót, hogy részt vegyenek a tombolasorsoláson, vásároljanak lufit a gyereknek, kolbászt és virslit maguknak, valamint sört, üdítőt minden mennyiségben. Mert a ritka, meleg fuvallatok erősen kiszárították a torkokat.

https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/epp-husz-eve-koltozott-a-balokanyba-a-pecsi-majalis-1806364/

None :P None :P