Mazsorettek lepik el szombaton a Balokányt (Bama.hu)

Post

  |  

Ezen a szombaton rendezik az I. Pécsi Mazsorett Fesztivált, amelyen a tánccsoportok a Zsolnay negyedből menetelnek át a Balokány-ligetbe egy fúvószenekar kíséretében délután két órától, majd itt előadják műsorukat. A rendezvény egészen késő délutánig tart.

Mint Házenauer Vivientől, a Baranya Mazsorett Egyesület elnökétől megtudtuk, a fesztivál ötlete onnan jött, hogy minden évben megrendezik Pécsett a Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált, melyen mazsorettek is részt vesznek. Így adta magát az ötlet, hogy önálló rendezvényt is szervezzenek, ahol a mazsorett csoportok kapják a főszerepet. Az egyesület jelenleg 65 tagból áll, akik többnyire gyerekek. Versenyeik, fellépéseik alkalmával mindig új barátokra találnak, így a fesztivál egyik fő célja a mazsorett csoportok közötti baráti kapcsolat kialakítása.

A május 20-i fesztiválon hat csoport lép fel, érkeznek Bátaszékről, Töttösről, Hetvehelyről, Barcsról is, illetve két pécsi csapat is bemutatja tudását: a Szellő Mazsorett Csoport és a ANK Majorette Együttes. Természetesen az ötletgazda, a Baranya Mazsorett Egyesület táncosai is fellépnek. A vonulást a Pécsi Pepita Ifjúsági Fúvószenekar kíséri, a Balokány-ligetben pedig ők is adnak önálló műsort. A rendezvény várhatóan fél hétkor ér véget, amit egy körülbelül egy órás táncos zenés buli követ majd. Eső esetén a Kodály Zoltán Gimnázium Soprtcsarnokába tartják meg a fesztivált. Az eseményre körülbelül 100-150 fellépő fog érkezni.

A főszervező csoportról

A Baranya Mazsorett Csoport 2012-ben alakult Pécs városában. A vezetők célja a tagok minőségi oktatása, fellépési lehetőségek biztosítása és a színvonalas edzés körülményeinek megteremtése. A lányok rendszeresen vesznek részt fesztiválokon, külföldi és belföldi fúvószenekari találkozókon és falunapokon. A versenyek sikerességét az edzőtáborok segítik, ahol nem csak a koreográfiát tanulják meg a táncosok, de erőnléti edzéseken is részt kell venniük. Az egyesület célja továbbá a mozgáskultúra fejlesztése, a szabadidő hasznos eltöltése, a mazsorett tevékenység népszerűsítése hazánkban és a lányok kitartásra, felkészültségre, figyelemre és egészséges életre való nevelése.

D.G.

(http://www.bama.hu/baranya/kultura/mazsorettek-lepik-el-szombaton-a-balokanyt-726667/)

None :P None :P