Így majálisozott Pécs (Pécsma.hu)

Post

  |  

Májusfaállítás a Balokány-ligetben, mazsorett-előadások a város több pontján, légvár-dömping, boldogan kikapcsolódó pécsi családok – így majálisozott a város.

Délelőtt tíz órakor indult a majális a Balokányban, a családias hangulatban zajló egész napos programok pedig este kilencig tartottak. Az eseményen résztvevő kicsik és nagyok elvesztek a program-kavalkádban, volt ugyanis májusfaállítás, íjászat, mazsorett-előadás, melyen Pécs Város Mazsorett Együttesének profi előadói és az utánpótlás válogatott, a kis pom-pom táncosok is remek produkcióval készültek, melyekhez a SZIROM Gyárvárosi Fúvószenekar adta az aláfestő zenét. De lehetett csónakázni is, volt portrérajzolás, csillámtetkó, arcfestés, és sok-sok gyerekjáték.

május-1-balokány5-1024x693

Az eseményt Csizi Péter országgyűlési képviselő és Girán János alpolgármester nyitotta meg. Csizi köszöntőjében elmondta, hogy jól látszik annak az 5 évvel ezelőtti projektnek az eredménye, mely a közterületek felújítását szorgalmazta és vitte – és viszi – véghez. A Balokány azonban még nincs kész, tette hozzá, majd kifejtette, hogy olyan további fejlesztésekre van szükség, melynek eredményeit a pécsiek élvezni- és használni is tudják majd a jövőben. Ilyen várható újdonság lesz a Balokányban épülő új játszótér is, melynek terveit Csizi Péter beszéde után Girán János mutatta meg az egybegyűlteknek.

május-1-balokány4-1024x815

 

Az alpolgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a kultikus liget fontos a pécsieknek, épp ezért a jövőbeni fejlesztések jegyében az itt megépülő játszótér is kiemelt szerepet fog játszani abban a munkában, amit a város és a civil szervezetek megkezdtek és folytatnak a mai napig. Girán végezetül elmondta, hogy a játszótér első játékait Csizi Péterrel közösen – egyéni képviselői keretükből – fogják megvenni.

Pernecker Dávid

(a teljes cikk itt olvasható: http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/igy-majalisozott-pecs/)

None :P None :P