Mégis lehet fürdő a Balokányban (Pécsma.hu)

Post

  |  

Bár januárban még a Balokányfürdő tulajdonosai szállodaépítésben gondolkodtak elsősorban, most egy újabb elképzelést szeretnének megvalósítani. Az Aquaprofit Zrt. kutatási központot, babaúszásra alkalmas medencét és vizes játszóteret valósítana meg a most még elhanyagolt területen.

Évekkel ezelőtt 60 millió forintért adta le a szocialista városvezetés a Balokányfürdő műemléki védelem alatt álló, ám rendkívül romos ingatlanegyüttesét az Aquaprofit Zrt.-nek.

A vállalat ugyan többször is nyert pályázati forrást az oda álmodott wellness szálloda megépítésére, ám a gazdasági válság miatt lemondtak a tervekről.

Hosszú idő után először idén januárban lehetett újra hallani arról, hogy a terület fejlesztéséről még sem tettek le teljesen – bár akkor még szállodában gondolkodtak.

Időközben azonban a várostól azt kérte a vállalat, hogy változtassa meg a helyi építési szabályzatot, abból kerüljön ki a Balokányfürdőre vonatkozó „wellness szálloda, rekreáció” funkció. A lépés megtételét azért kérték, mert az újabb elképzelések szerint babaúszásra alkalmas medencét és vizes játszóteret akarnak építeni, de ezek mellett a vállalat irodáját, kutatási és fejlesztési részlegét is áttennék ide.

Az Aquaprofit Zrt. marketingmunkatársa, Nagy Gabriella közölte, igyekeztek racionális koncepciót kidolgozni a terület méltó és fenntartható hasznosítására, a beruházásra vonatkozó konkrét terveket a PÉSZ módosításának függvényében készítik el. A munkát minél előbb szeretnék elkezdeni, de ez a hivatali és hatósági döntések meghozatalától, az engedélyezési eljárások időtartamától is függ, s mivel műemléki épületről van szó, ezért ezek elhúzódhatnak – tette hozzá.

A cég részéről egyelőre azt nem tudták megmondani, hogy mekkora összegű beruházásban gondolkodnak, ugyanakkor szeretnének pályázni mind a kutatási központ, mind a hozzá kapcsolódó közösségi funkciók megvalósításához. A szükséges önrészt önerőből biztosítják – emelte ki Nagy Gabriella.

Szerző: Bóka Máté

http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/megis-lehet-furdo-balokanyban/

None :P None :P