Reflektorok és fokozott járőrszolgálat védi majd a pécsi Balokány-sétányon járókat (Pécsinapilap.hu)

Post

  |  

Úgy fest, egy kibővített megállapodásnak köszönhetően rendeződhet a Balokány – régóta problémás – észak-keleti részének sorsa. A város a Balokány-ligetért Egyesület segítségével teszi rendbe a szóban forgó területet – tájékoztatta a Pécsi Napilapot Pánovics Attila, az egyesület elnöke.

Mint hírportálunknak beszámolt, a napokban a városházán – Girán János alpolgármester és a Pécs Holding vezetőjének részvételével – tartott egyeztetésen tárgyalták meg, hogy a jelenleg Balokány-liget nyugati részét gondozó egyesület tagjai is segítenek a Zsolnay Negyed tőszomszédságában fekvő terület megtisztításában, és további rendben tartásában.

Az egyeztetést követően kedd délután egy bejárást is tartottak (képeinken), amelyen részt vett a Zsolnay Negyed vezetősége, valamint a negyedbe költöztetett egyetemi karok és a rendőrség képviselői is.

Pánovics Attila szavaiból kiderült, unatkozni nem fognak, ugyanis az egyesület tagjai az egy ideje illegális szemétlerakóként is használt ligetrészt kezdik el fokozatosan rendbe rakni. Az érintett bokros-cserjés területrészen a hűtőszekrénytől kezdve a számítógép monitorig szinte mindenféle szeméttel találkozhatnak az arra járók.

A szemét összeszedésén túl kiszáradt fákat kell kivágni és pótolni, valamint a patkányirtást is végezni kell – tette hozzá Pánovics Attila megjegyezve, e feladatokat a mostani megállapodás értelmében a BIOKOM Kft.-vel együttműködve fogják végezni.

Mint arról több helyi hírportál is beszámolt korábban, a terület közbiztonsági szempontból is hagy kívánni valót maga után. A környéken verbális atrocitások, beszólások és erőszakos koldulások a legjellemzőbbek, aminek a döntéshozók szeretnék elejét venni a jövőben. Ezzel kapcsolatban felmerült, az érintett területrész biztonságosabbá tétele érdekében azt reflektorokkal világítanák meg az esti és éjszakai órákban.

Girán János alpolgármester ehhez érdeklődésünkre még annyit hozzátett, hogy a tervek szerint a város kérésére a sétányon a Zsolnay Negyed biztonsági emberei is megerősített felügyeleti szolgálattal lesznek jelen.

Girán – aki egyben a terület önkormányzati képviselője is – hangsúlyozta, a rendőrség is fokozott gyalogos járőri jelenléttel kapcsolódik be a kezdeményezésbe, amelytől a városvezetés azt várja, hogy a Kodály Központ és a Negyed közötti területen konszolidálódjon a közbiztonsági helyzet.

B. G.

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Reflektorok_es_fokozott_jarorszolgalat_vedi_majd_a_pecsi_Balokany-setanyon_jarokat/181027

None :P None :P