Amatőr zenészek mutatkoztak be (Bama.hu)

Post

  |  

Túl nagyot szólt a Liget Fesztivál, nem bulizni érkeztek a rendőrök

Kevés olyan zenei fesztivál van a városban, amit egy idő után a hangos zene miatt ne jelentenének be a rendőrségen a környék lakói. Így történt ez Balokány-ligetben megrendezett Liget Fesztivállal is.

– Péntek délután fél ötkor kezdtünk, és rá egy órára kivonult a rendőrség. A Major utcából érkezett bejelentés, hogy túl hangos a zene – említette lapunknak szombat délután Gálos László, a Pécsi Könnyűzenei Egyesület elnöke, a Liget Fesztivál szervezője.

A hangerőből visszavettek, de mint mondták a fesztiválon, a megengedett hangerőtől jóval halkabban szólt a zene. Pénteken kilenc, míg szombaton nyolc amatőr zenekar mutatkozott be. Érkeztek zenészek, együttesek Komlóról, Hosszúhetényből, Szekszárdról, Budapestről, és természetesen Pécsről. Míg pénteken a nemrég felújított tószínpadon léptek fel a zenészek, addig szombaton Baranyába is megérkező esős hidegfront elől a Pepita épületébe húzódtak.

– A színvonal ingadozott, jobbra is balra is, de nekünk nem az a feladatunk, hogy az előadást zsűrizzük, hanem, hogy lehetőséget biztosítsunk az amatőr zenészeknek a fellépésre. A Balokány-liget Egyesület adta a területet, mi megtöltöttük zenével – tette hozzá a szervező.

A tervek szerint tavasztól őszig havonta egy nagyobb, kétnapos zenei rendezvényt tartanának a ligetben, és minden héten egy-egy amatőr zenekarnak biztosítanának fellépést. Mint megtudtuk, nagyobb, országos hírű zenekarokat is szeretnének ide csábítani. Kettővel, egy budapestivel és egy pécsivel, már felvették a kapcsolatot, de konkrét neveket nem akartak elmondani, annyit közöltek, hogy a fővárosi együttesnek is vannak baranyai kötődései.

ZSIGMOND JÓZSEF

https://www.bama.hu/helyi-kultura/2022/07/tul-nagyot-szolt-a-liget-fesztival-nem-bulizni-erkeztek-a-rendorok

None :P None :P