Környezettudatosságra nevel a Balokányban átadott öko-játéktér (Pécsma.hu)

Post

  |  

Pályázati forrásból valósult meg a Balokányban az az öko-játéktér, amelyet ma délután adtak át, és amely a területet az utóbbi időben egyre szebbé varázsoló Balokány-ligetért Egyesület jóvoltából szolgálhatja a jövőben a gyerekek környezettudatosságra nevelését.

A ma délutáni átadón abban mindenki egyetértett, hogy egy szép és nemes összefogás eredménye a játéktér. Persze a munkából így is oroszlánrészt vállalt a Balokány-ligetért Egyesület. Ez már csak azért is igaz, mert a szervezet pályázott a Duna-Dráva Cementgyár által már 10 éve, minden esztendőben meghirdetett pályázatára. Ami viszont ennél is fontosabb, nyert is azon, méghozzá 1,5 millió forintot – ebből tudták kialakítani a valóban nagyon csinosra sikerült öko-játékteret.

– Az utóbbi néhány évben szerencsére felgyorsultak azok a folyamatok, aminek köszönhetően egyre szebbé tudjuk tenni a Balokány-ligetet – mondta el az egyesület vezetője, Pánovics Attila. – Nagyjából két éve döntöttük el, hogy a város zöld központját akarjuk itt kialakítani, és jó irányba is haladunk. Meggyőződésünk, hogy itt az embereknek környezetvédelemmel kapcsolatos dolgokkal kell találkozniuk.

Pánovics kiemelte, hogy példa értékű partnerség alakult ki a munka során az civil szervezet, az önkormányzat, a cégek és az oktatási intézmények között. Reményét fejezte ki, hogy ez továbbra fennmarad, vagy akár erősödik majd. A városháza részéről Horváth Tamás, a kulturális bizottság elnöke jelent meg az átadón, aki szintén a közös munkát, gondolkodást hangsúlyozta. Horváth azt is elmondta, hogy az egyesület egyik következő terve egy játszótér kialakítása, amire szükség lesz önkormányzati forrásra is – a politikus szerint a következő évben megvalósulhat az a beruházás is.

A most átadott öko-játéktér területének előkészítéséből a Biokom is kivette a részét, sőt, a városi cég dísz térköveket, új hulladékgyűjtő edényeket és virágládákat is a Balokány-ligetért Egyesület rendelkezésére bocsátott. Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője leszögezte, hogy ez a beruházás, és a Balokányba tervezett következő projektek illeszkednek a Pintár János Parkmegújítási Program céljaihoz is, így a jövőben is lehetőségeikhez mérten támogatni fogják a hasonló munkákat.

Bár ahogyan az időjárás egyre ősziesebb lesz, az iskolások, akiknek végeredményben készült a játéktér, egyelőre nem nagyon fogják tudni használni azt, azonban tavasztól kezdve kihelyezett tanórák keretében, játékos és interaktív módon tudhatnak majd meg többet a környezettudatosságról a pécsi fiatalok.

None :P None :P