Felavatásra került az új tószínpad

Post

  |  

Augusztus 31-én délután, kellemes napsütésben került sor a felújított tószínpad átadására a Balokány-ligetben. A beruházás az “Attrakció – a Balokány-Liget tószínpadának rekonstrukciója” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00590 azonosítószámú projekt keretében valósult meg, a Baranyagumi Bt. kivitelezésében.

Az ünnepség keretében dr. Pánovics Attila, a liget fejlesztésének koordinátora elmondta, hogy a Balokány-ligetért Egyesület 2019 végén nyújtotta be az eredeti pályázatot, amelynek gyakorlati megvalósítását jelentősen megnehezítette a kivitelezés során felhasznált alapanyagok árának drámai emelkedése az azóta eltelt időben. A civilek azonban töretlenül hittek és hisznek abban, hogy a fejlesztés újabb lépést jelent a végső céljuk: egy családi és közösségi park létrehozása felé. Ehhez érezhetően szükség lenne még egy gyerekjátszótérre is a ligetben, és meggyőződését fejezte ki, hogy az itt tevékenykedő civil szervezetek mindent meg fognak tenni a jövőben is ennek mielőbbi létrehozása érdekében.

Ezt követően a tulajodnos pécsi önkormányzat képviseletében Zag Gábor kultúráért és civil szervezetekért felelős alpolgármester adta át hivatalosan az új rendezvényhelyszínt a pécsieknek, majd Tamás Éva Játéktára klipforgatással egybekötött koncertjével, valamint a HangaBanda fellépésével zárult a program.

További képek a megnyitóról:

_MG_7360_DxO_masolat

 

 

 

 

 

_MG_7383_DxO_masolat

 

 

 

_MG_7386_DxO_masolat

None :P None :P