Hangulatos koncerthelyszín szépült meg a Balokánynál (Pécsma.hu)

Post

  |  

A Balokány-ligeti tószínpad egykor neves előadók számára is koncerthelyszínül szolgált, azonban az évek során elhasználódott. A közelmúltban felújították, így most már ismét azon lehet gondolkodni, milyen rendezvények otthona legyen.

Szó se róla, a Balokány-liget egykor a város központi helye volt. Nem csoda hát, hogy sokakat zavart már, hogy az utóbbi évtizedekben alaposan leromlott a tó környékén lévő infrastruktúra. A Pécsi Zöld Kör azonban az élére állt annak a kezdeményezésnek, hogy amit csak lehet, rendbe kell tenni a környéken, ezzel is segítve azt, hogy újra élettel teli rendezvények otthona lehessen.

Ennek egyik legjelentősebb, és leglátványosabb lépéseként a közelmúltban adták át a megújított tószínpadot. A mintegy 15 millió forintos büdzséből megvalósuló fejlesztés nem volt egyszerű, ahogyan azt Pánovics Attilától, a Pécsi Zöld Kör elnökétől megtudtuk.

– Amikor elkezdtük a munkát, előbb le kellett engedni a vizet, hogy lássuk, a színpad szerkezete milyen állapotban van – mondta. – Szerencsére szerkezetileg nem károsodott annyira a színpad, hogy újjá kelljen építeni az egészet, így azért könnyebb dolgunk volt. Azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy a pécsi önkormányzat a legelejétől támogatott minket a projektben, és a városi cégek is komoly segítséget nyújtottak. Azt gondolom, hogy a megújult színpaddal Pécs egy olyan potenciális rendezvényhelyszínnel gyarapodott, ami régóta hiányzott a város életéből.

vas-33-sz.a.-megujul_a_balokany-ligeti_korszinpad-_peterffy_attila_polgarmester_is_ugy_nyilatkozott_hogy_ez_a_projekt_jo_kezekben_van-kep1-768x576

Pánovics azt is hozzátette, hogy ők nem szervezőként szeretnének a későbbiekben részt venni a megújult tószínpad használatában. A helyszínt biztosítják minden olyan kezdeményezés számára, amely a Balokány-liget kulturális életbe történő visszacsatolását hivatott előmozdítani.

None :P None :P