Újabb program segíti, hogy tovább szépülhessen a Balokány-liget (Pécsma.hu)

Post

  |  

Egy különleges pályázat keretében folytatódik a Balokány-liget szépítése – sőt rendhagyó bűnmegelőzési program is indul.

Újabb állomásához érkezett az egykor méltán népszerű Balokány-liget fejlesztése. A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával zajló mintaprojekt keretében, 2020 nyaráig zajlik majd egy nagyszabású program.

Mint Pánovics Attilától, a Balokány-ligetért Egyesület pályázati koordinátorától megtudtuk, több hónapig tartó egyeztetési folyamat előzte meg a pályázat beadását, a sikerességét pedig a széles körű együttműködés garantálja.

A konkrét beavatkozások részeként megújul a kültéri rendezvények lebonyolításához szükséges területrész burkolata, ismét lefestik a nézőtér padjait, korszerűsítik a közvilágítást, továbbá új, vandálbiztos ivókutat helyeznek ki.

A program emellett számos olyan elemet is tartalmaz, amelyek nem tényleges felújításokat jelentenek, de mégis vonzóbbá tehetik a Balokány-ligetet. A tervezett előadások, műhelybeszélgetések célja az úgynevezett „építészeti bűnmegelőzés” koncepciójához kapcsolódik. Mindezek eredményeként erősödni fog a ligetbe látogatók szubjektív biztonságérzete, ami hozzájárul a terület kedvezőbb megítéléséhez, még tovább növelve a park látogatottságát és népszerűségét.

Mint az ismert, a Balokány-liget sokáig nagyon elhanyagolt állapotban volt, 2011-ben alakult meg a Balokány-ligetért Egyesület, amellyel az önkormányzat is együttműködési megállapodást között. A munkának látványos eredményei születtek: megújult a liget központi épülete, az egykori Pepita, megtisztítottak több forrást, padokat és szemeteseket helyeztek ki, tanösvényt hoztak létre a védett növények bemutatása érdekében, illetve különböző rendezvényekhez biztosították a helyszínt és az infrastruktúrát.

https://www.pecsma.hu/zoldzona/ujabb-program-segiti-hogy-tovabb-szepulhessen-a-balokany-liget/

None :P None :P