Így majálisozott Pécs! (Pécsma.hu)

Post

  |  

Csónakázás, légvár, állatsimogató, hajómodellek, arcfestés, kirakodók várták a majálisozó pécsieket a Balokány-ligetben, ahol a családias hangulatnak és a kellemes időnek köszönhetően már a programok kezdetekor sok önfeledten szórakozó kisgyermekes családot lehetett látni.

Délelőtt tíz órakor indult a városi majális a Balokányban, a családias hangulatban zajló egész napos programok pedig estig tartanak. A ligetben 10 órakor kezdődött az ünnep, melyre már ekkor sok-sok pécsi kisgyermekes család kíváncsi volt.
Nem is hiába, hiszen a balokányi kis tó környéke megtelt a leginkább a kicsiket megcélzó színes és szórakoztató programokkal: volt kirakodóvásár, felépült a Kötélkert-játékliget, drónok repkedtek, állt a sor az ugrálóvár, a hagyományos majálisi nyalánkságok pultjai, és az állatsimogató előtt is.
A ligeti majális megnyitóján Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt pár esztendő majálisait, az idei rendezvényhez hasonlóan, már nem a pártpolitika határozza meg, nem a propaganda élteti, ahogy az évtizedekkel ezelőtt történt.
– A városban élő civilek és Pécs több mint két tucat civil szervezete döntött úgy, hogy tető alá hozzák ezt a majálist, ők akarták, hogy ma itt együtt legyünk. Az ilyen május elsejéknek az üzenete számukra és számunkra is az, hogy a munka világából egy kicsit ki kell törnünk, hogy egy kicsit családunkra és egymásra összpontosíthassunk – mondta az országgyűlési képviselő, majd kiemelte, hogy a városvezetés célja, hogy minél több olyan zöldterületet alakítsanak ki, ahol hasonló, családias programokat lehet rendezni a pécsiek számára.
Girán János, a városfejlesztési és kommunális bizottság elnöke, a Balokány környékének önkormányzati képviselője beszédében hangsúlyozta, hogy a város ezen részében az elmúlt évek során megújultak és megszépültek a kopottas, elhanyagolt épületek.
– A korábban megkezdett Schlauch Imre projekt folytatódik, a városfejlesztési és kommunális bizottság már elfogadta azt a tervet, melynek köszönhetően a Zsolnay Vilmos út északi részének környékét egy városrehabilitációs program keretében újítják meg, frissítik fel – emelte ki Girán János.
Ebbe a folyamatba jól illeszkedik a Balokányligetben nemrég széleskörű társadalmi összefogás eredményeként felállított néhány új tanösvény-tábla is – folytatta -, melyek amellett, hogy a kis park növényeiről szolgálnak fontos és érdekes információkkal kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a Zöld Főváros cím elnyeréséhez is hozzájárulhatnak. Ezeket a táblákat Csizi Péter és Girán János köszöntőjük után adta át a pécsieknek (…)
Pernecker Dávid
(http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/igy-majalisozott-pecs-2/)

1

2 3 4 5 6 7 8 9

 

 

 

 

 

 

 

 

None :P None :P