Új gazdája lehet a Pepitának (Pécsma.hu)

Post

  |  

A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület helyett a Pécsi Zöld Kör viheti tovább a Balokányban lévő Pepitát. Az előbbi szervezet helyett ugyanis az önkormányzat más egyesületet keres. 

A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület az önkormányzattal közösen – egy pályázat keretében – negyvenmillió forintos uniós támogatásból újította fel az egykori diszkó épületét, és tette rendbe az ingatlan környezetét. A pályázat egyik feltétele szerint az egyesületnek önerőből, különböző bevételekből kell működtetnie az épületet. Nemrég azonban az egyesület hozzájárulást kért az önkormányzattól, amely azonban inkább más utat választott.

Girán János alpolgármester szerint a felújított Pepita működtetését olyan civil szervezetnek célszerű átadni, amely vállalja a fenntartását, és az eddigiekhez hasonló programok és rendezvények megtartását. Ezért egyeztetést kezdeményeztek helyi civil szervezetekkel, legkézenfekvőbb döntésnek a Pécsi Zöld Kör bizonyulhat.

– A szervezet ugyanis nem csupán az egyik legaktívabb pécsi civil szervezet, de részt vett a pályázat megvalósításában is, így komoly tapasztalattal rendelkezik, ráadásul egy, már lefolytatott előértékelés alapján is jogosult a Pepita projekt továbbvitelére – fogalmazott.

Az uniós támogatási szerződést módosítani kell még, ha ez megtörténik és jóváhagyják, akkor lép a Tett-Hely helyébe a Pécsi Zöld Kör.

Megkerestük a kultúrteret eddig működtető egyesületet is. Kovácsné Pallós Boglárka alelnöki röviden úgy nyilatkozott, hogy tud a Zöld Kör és a Balokány-ligetért Egyesület eme kezdeményezéséről.

– Azzal egyetértünk, hogy jó lenne, ha egy kézben lenne a Pepita és a Balokány működtetése, többet azonban nem kívánunk mondani – fogalmazott.

Maga a Balokány azonban nem csupán eme változás miatt kaphat kiemelt figyelmet, hiszen a területen komoly fejlesztéseket tervez az Aquaprofit Zrt. A cég egyfajta szabadidőközpontot hozna létre részben az egykori fürdő, részben a Balokány általa tulajdonolt többi részén, ahol egyebek mellett babafürdő is várná a vendégeket. Ugyanakkor a nagyszabású tervekről hónapok óta hallgatnak.

Mindezeken túl egy kerékpárút nyomvonala is a területtől nem messze haladna. Ennek kapcsán megkérdezték a pécsieket is a kerékpáros konzultáció során.  A kapott válaszok kielemzése jelenleg is tart, a végleges nyomvonalról a pécsiek véleményével összhangban döntenek, a kivitelezés jövőre kezdődhet el.

None :P None :P