Augusztus 18-án “Színezd be a várost egészségesen”!

Post

  |  

Sportos Csütörtök – Színezd be a várost egészségesen!

A Futapécs SE célja a programmal, hogy minél több emberhez juttassuk el a sport és a mozgás szeretetét.

Eddigi három éves működésünk alatt azt tapasztaltuk, hogy kettő réteget nehéz megszólítani, megmozgatni. Egyrészt azokat, akik csak néhány métert tudnak első alkalommal megtenni. Ők nem fognak eljönni az SE kettő fix futására, mert kellemetlen nekik, hogy kicsi a teljesítményük. A másik réteg a fiatalság. Tapasztalatink szerint a 30 év alattiak aktivitása sokkal kisebb, mint a 30-60 közöttieké.

Két módon tervezzük a fenti kettő réteg bevonását:
1) Minden csütörtökön (16 héten át) „Sportos csütörtök” néven a város különböző (előre meghirdetett terv alapján) területein futnánk. Így lehetőséget adva minden lakosnak, hogy akár csak a saját utcájába csatlakozzon be a csapathoz, ezzel is pár lépéssel közelebb lesz az egészséges életmódhoz.
2) Az SE önkéntesei ellátogatnak a város különböző középiskoláiba és az egyetemre és egy óra keretében beszél a programról. Népszerűsítjük a mozgást és sportot. Bemutatjuk az SE működését, és megpróbáljuk a fiatalokat is bevonni a közösségi futásainkba.

Szeptemberre tervezünk egy szakmai napot, ahol vendégelőadók beszélnek a sporttal kapcsolatos témákról. A rendezvény ingyenes és nyílt előadás lesz.

A program végén pedig tartunk egy csapatépítő záróeseményt.

Augusztus 18-án (csütörtök) este 17.50-től gyülekező, 18.00 órakor indulás a Balokány-ligetből (Budai külváros futás)!

 

További információ: www.futapecs.hu

None :P None :P