Lakossági fórum június 30-án!

Post

  |  

Egy új városfejlesztési projekt keretében az Ady Endre utcánál megnyílik a Peer Gynt Közösségi Tér és egy használtbútor felújító műhely is, továbbá egy belvárosi közösségi kávézó is megkezdi működését – adta hírül a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

Pécs önkormányzata és partnerei (TÁMASZ Alapítvány Pécs, Fonavita NKft., Nevelők Háza Egyesület, Oslo és Akershus Alkalmazott Tudományok Egyeteme) az EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával a Lánc u. – Ady Endre u. – Hársfa u. – Engel János u. – Zsolnay Vilmos u. által közrefogott városrészben kísérleti fejlesztési modellprogramot hajt végre az elkövetkezendő egy évben.

A fejlesztés eredményeként megnyílik a Peer Gynt Közösségi Tér (Sándor utca 1. – Ady Endre utca 76.), valamint egy használtbútor felújító műhely és egy belvárosi közösségi kávézó kezdi meg működését.

A program célja, hogy a városrészben élő emberek igényeihez igazított, a közösségi összetartozást erősítő, a helyi problémákra megfelelő megoldást kínáló szolgáltatások kerüljenek kidolgozásra és bevezetésre.

Pécs önkormányzata és a pályázatban közreműködő szervezetek szeretnék bevonni a városrészben élő lakosokat, közösségeket, vállalkozásokat, egészségügyi-, szociális- és oktatási intézményeket, civil szervezeteket a leendő szolgáltatások tervezésébe. Az elképzelések szerint a helyiek véleményeiket, ötleteiket személyes találkozások, fórumok, műhelymunkák keretében fejthetik ki. A program várható eredményeként a városrészben nemcsak infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg, de a lakosságnak lehetősége lesz aktívan alakítani a városrész közösségi-szociális szolgáltatásait, meghatározni a fejlődés, változás irányát, formáit.

A fórumok a következő időpontokban és helyszíneken lesznek megtartva:

– 2016. június 16. 18.00-20.00 TÁMASZ Alapítvány Pécs, Nappali Centrum, Dugonics u. 26.
– 2016. június 20. 18.00-20.00 Zsolnay Kulturális Negyed, E78 oktatóterem
– 2016. június 30. 18.00-20.00 PEPITA Kultúrtér (Balokány-Liget), Zsolnay Vilmos u.12.

(Forrás: http://www.pecsma.hu/hirzona/fejlesztik-a-zsolnay-negyed-szomszedsagat/)

None :P None :P