Balokány: kinek van igaza? (PécsMa.hu)

Post

  |  

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberek nem szívesen járnak-kelnek a felújított Balokányligetben. A rendőrség szerint folyamatosak az ellenőrzések, a fiatal lányok azonban félnek. 

Már ott tartanak a Zsolnay-negyedben található egyetemi tanszéken, hogy azt kérik a hallgatóktól, írásban jelezzék, ha inzultálják őket a környéken. Mindehhez egy ládát is elhelyeztek a kampuszon belül, ide dobhatják be a levélben megírt panaszaikat a diákok.  Minderre azért volt szükség, mert a közelmúltban egy buszmegállóhoz tartó diáklányt inzultáltak, zaklattak a ligetnél lődörgők.

Ugyanakkor ez az eset nem példa nélküli. Több, a Kodály Központnál, valamint a Zsolnay-negyedben dolgozó, tanuló lányt is megkérdeztünk arról, hogy mi a véleményük a Balokányligetről. Az általunk megkérdezettek többsége azt mondta, hogy bár sötétedéskor már félnek, de miután muszáj átmenniük a parkon, nem tehetnek mást.  Mint mondták, inkább fent, a 6-os út mellett próbálkoznak, a sétányt kevésbé merik használni, mert ott be-beszólogatnak nekik az ottani padokon üldögélők.  A világszínvonalú koncertterembe, a Kodály Központ hangversenyeire ráadásul sokan busszal érkeznek, akik szintén a Balokánynál szállnak le, ha nem akarnak kutyagolni a 48-as térről.

A rendőrségtől szerettük volna megkérdezni, hogy várható-e a környéken a fokozottabb rendőri jelenlét, és mit tesznek azért, hogy a pécsieknek ne kelljen félniük saját városuk központjában?

A Baranyai Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a területrészen is a nap “huszonnégy órájában, folyamatosan, visszatérő jelleggel tartanak általános, közrendvédelmi ellenőrzéseket a rendőrök, továbbá amennyiben állampolgári bejelentés érkezik szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetéséről, a rendőrök szintén késedelem nélkül megjelennek és intézkedést kezdeményeznek”.

A Balokányban uralkodó állapotokról megkérdeztük a polgárőrséget is, ahol annyit közöltek, hogy a vezetőjüket szerdán kereshetjük, de tudomásuk szerint nem érkeztek hozzájuk a Balokányból bejelentések.

Szerző: Bóka Máté

(http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/balokany-kinek-van-igaza/)

None :P None :P