Nordic walking és mölkky a Balokány-ligetben (Pécsma.hu)

Post

  |  

Utolsó eseményéhez közeledik a Pécsi Magyar-Finn Társaság megalakulásának 40. évfordulójára szervezett jubileumi rendezvénysorozat.

Június 1-jén, vasárnap kilenctől tizenegy óráig a Balokány-ligetben, a tó körül és a Pepita Kultúrtérben nordic walking és mölkky-bemutatót tartanak, majd megrendezik az első pécsi mölkky-versenyt.

A pécsi finnbarátok jubiláló egyesülete a lassan nálunk is ismertté váló, finn eredetű nordic walking sportot és a még kevésbé ismert finn szabadtéri játékot, a mölkkyt helyi kedvelőik és meghívott vendégek segítségével szeretné népszerűsíteni tagsága és a szabadidősportok iránt érdeklődők körében.

Gyülekező 8.45-től a Pepita Kultúrtérben A nordic walking bemutatásában, a „kezdő lépések megtételében” – és az ahhoz szükséges botok kölcsönzésében (150 Ft/pár) – a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetség, a mölkky bemutatásában, begyakorlásában és az első verseny lebonyolításában Nácsa János újságíró nyújt segítséget.

A helyszínen alakított minden csapat (baráti társaság) emléklapot, az első 2 helyezett csapat szerény ajándékot kap.

Az eseményt – a finn „sisu”, azaz a szívósság, az elszántság és a tántoríthatatlanság jegyében – az időjárás kedvezőtlenebbre fordulása esetén is megrendezik.

(http://www.pecsma.hu/hirzona/nordic-walking-es-molkky-a-balokany-ligetben/)

None :P None :P