Folytatódnak a tavaszi munkálatok

Post

  |  

A kellemes idő beköszöntével felgyorsultak az események a Balokány-ligetben. A cél a park rendezetté és biztonságosabbá tétele annak érdekében, hogy a nézőtér padjainak felújítását követően a különböző rendezvények megtartása arra alkalmas környezetben valósulhasson meg.

Közmunkások és önkéntesek segítségével folyik a tereprendezés, melynek keretében több köbméternyi földdel sikerült elegyengetni az EKF-sétány, valamint a Pepita beruházása kapcsán megbolygatott területek felszínét. Előbbi részen – a liget északnyugati felén – fűszernövényeket fogunk hamarosan kiültetni. 

A tó partján kihelyezésre került két újabb kültéri szemetes, így már összesen öt darab, egyforma és esztétikus gyűjtőedény segíti a továbbiakban a hulladékok megfelelő elhelyezését.

Az északi rézsűn, középtájban járóosztály került kialakításra, így egyszerűbbé válik a meredek partoldal növényzetének rendszeres vágása, gyommentesítése. A balesetveszély csökkentése érdekében megtörtént a töredezett, mozgó járólapok egy részének cseréje. A pótlást részben a védett növények környékén felszedett lapokból biztosítottuk.

Végül, az önkormányzattal közösen megkezdődött a Balokány-ligetre vonatkozó, egységes fejlesztési koncepció kidolgozása is annak érdekében, hogy az egyes területrészek számára megtaláljuk azokat a funkciókat, amelyek a legnagyobb mértékben szolgálják a tervezett családi és civil park létrehozását.

Pánovics Attila

 

None :P None :P