Megújuló Balokány-liget

Post

  |  

Az igazi tavasz beköszöntével megélénkült a Balokány-liget. Nagyobb intenzitással folyik az építkezés a Pepita szolgáltatóháznál, egyre zöldebb, virágosabb arcát mutatja a park. A tóba kísérlet képen tavirózsákat „ültettünk”, és az ingoványos vasúti töltés alá mocsári nőszirmokat.

 

 

Már egyre magasabbra nyújtóznak az íriszek a kaszálásra váró fűben. A gyermekláncfű sárga virágai bearanyozzák a zöld füves részeket. A fák egyre kövérebbre hizlalják rügyeiket, a juharok ki is bontották, és mutatják sárga csomókba rendezett virágaikat. A tavon burjánzik a zöld moszat, melyet folyamatosan le kell halásznunk, mert elborítaná az egész tó felszínét, tönkretéve ezzel a biológiai egyensúlyt.

 

 

Az Aranyeső-forrás betűit újrafestettem és a kőfal kifagyott fugáit megjavítottam. A vízelvezető megtisztított medrében siklik a forrásvíz a tó felé, majd aláhull a mélybe.
Sétáló családok járnak körbe, nézik a kis halakat, melyek vidáman ugrándoznak a fény felé, amíg az orvhorgászok hegyes horgain nem végzik, mert sajnos sokan vannak még mindig belőlük a tó partján.
Rigók, galambok fürdenek a szépen megtisztított forrásnál, és szállnak fel a közeli enyves éger ágaira.
A Pepitaház építkezésénél őr vigyázza a drága gépeket, melyek most csendben pihennek és élvezik a madarak énekét.

Baumann József

 

 

https://plus.google.com/u/0/photos/117472526231510299537/albums/5868946572789883297

None :P None :P