Torzóból korzó: átvette a kivitelező a volt Pepita épületét

Post

  |  

Megkezdődhet a közösségi központ építése a pécsi Balokány-ligetben. Az építtető, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ugyanis átadta a munkaterületet a kivitelezőnek, az S és P 2004 Építőipari Kft-nek. A várhatóan ez év őszére elkészülő épület – a teljeskörűen felújított egykori Pepita diszkó – civil szervezeteknek biztosít majd helyet a szolgáltatásaikhoz. Az új közösségi központ létrehozását széleskörű civil összefogás kezdeményezte, melynek élére a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület állt.

 

Pécs önkormányzata nevében Hoppál Péter köszöntötte a munkaterület hivatalos átadás-átvételén megjelenteket. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az EKF kapcsán – bár annak legfőbb helyszínei épp a Balokány közelében helyezkedtek el – nem terveztek több nagyberuházást a környéken. Éppen ezért üdvözölte a város vezetése azt a civil kezdeményezést, melynek eredményeképp végre hamarosan régi fényében tündökölhet Pécs egykor fontos családi-közösségi helyszíne: – Köszönet illeti a civileket azért, hogy magát a tavat és a parkot már jó ideje szépen rendben tartják – tette hozzá Hoppál Péter. – Ám itt az egykori Pepita épülete: jelenleg funkciótlan, leromlott állagú torzó, amely ráadásul életveszélyes is. A civilek és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. közösen pályáztak és nyertek. Az, hogy most is épp süt a nap, a reménység jelképe: abbéli reményünké, hogy az egész Balokány-liget már hamarosan ismét szép és rendezett lesz.

Az építési munkálatok tavasz elején kezdődnek. Ha pedig terv szerint haladnak, akkor akár már ősztől működhet központot. – A közösségi épületben számos programot és szolgáltatást kínálunk majd a Pécsett és vonzáskörzetében élőknek – mondja Scholtz Péter, a főpályázó Tett-Hely Ifjúsági Egyesület elnöke. – A majdani kétszintes épületben többek között tréningek, tanácsadások tartására alkalmas helyiségek, olvasó- és számítógépterem, büfé és irodák kapnak majd helyet. Nagyon ügyelünk arra, hogy az épületben zajló élet a megújuló ligettel mindvégig összhangban, harmóniában legyen.

Bár a kivitelező néhány hónapig dolgozik az épületen, maga a liget azért aközben is helyet ad különféle szabadtéri rendezvényeknek. A Balokány Ligetért Összefogás tagszervezetei tavasszal többek között irodalmi felolvasóesttel, Föld napi programokkal, szomszédünneppel vagy épp gyereknappal várják az érdeklődőket. Hamarosan pedig a tóba nyúló színpad is megújulhat – ehhez a Mecsekerdő Zrt. ajánlotta fel a szükséges faanyagot.

A Balokány-beruházás a Regionális civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése elnevezésű konstrukcióban, a „Balokány-Pepita” című, DDOP-3.1.3/F-11-2011-0010 azonosítószámú pályázati projekt keretében, 40.640.000 forintos támogatással valósul meg.

További információ:

Scholtz Péter elnök, Tett-Hely Ifjúsági Egyesület

Tel.: +36 (30) 279-6807, email: scholtz.peter75@gmail.com

http://www.balokany.hu

 

None :P None :P