Jövőre kezdődhet a „város ékszerének” felújítása (ÚjDN)

Post

  |  

A Balokányliget fejlesztése lendületesen halad: elkészült a környéken a közvilágítási hálózat, készen vannak a látványtervek.

– Újabb mérföldkőhöz érkezett a Pepita szolgáltató központ és a Balokányliget fejlesztése – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere. – Elkészült a környéken a közvilágítási hálózat, készen vannak a látványtervek, a közgyűlés pedig rövidesen dönt a kivitelezői pályázat kiírásáról. A kivitelező cég kiválasztását követően pedig várhatóan jövő év elején kezdődhetnek meg a munkák.

A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület elnöke, Scholtz Péter elmondta, a 42 millió forintos beruházásból 36 milliót költenek az épület felújítására. Az alsó szinten egy 90 négyzetméteres közösségi teret, olvasó-, információs helyiségeket, büfét, raktárat, mellékhelyiségeket, öltözőket alakítanak ki, míg az emeleten irodákat, tárgyalót és egy tetőteraszt.

Berényi Zoltán, a Balokányligetért Összefogás szóvivője bemutatta a város új civil szolgáltató központját, amely a volt Pepita épületének felújításáig ideiglenes helyen, a Balokánnyal szemben, a Zsolnay Vilmos út 21. szám alatt működik.

– Egyedülálló ez a kezdeményezés, mert több mint 25 civilszervezet és a város fogott össze egy közös célért, azért hogy a „város ékszere” és a környezete megújulhasson – mondta Berényi Zoltán.

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/jovore-kezdodhet-a-varos-ekszerenek-felujitasa-466816

None :P None :P