Elképesztő, mit rejtett a Balokány-tó (Pécsi STOP.hu)

Post

  |  

Vasrudak, autógumi és egy tévé hátulja is előkerült a Balokány-tó pénteki tisztítása során. Az egykor szebb napokat is megélt vizet a Baranya Speciális Mentők Egyesület tagjai fésülték át és távolították el a veszélyes elemeket.

A délelőtt kilenc órakor kezdődött, a két búvár a tó partmenti szakaszát fésülte át. A speciális mentők körülbelül negyed egyre végeztek a tó takarításával, melynek során oszlopok, egy vaslemez, egy tévé hátulja és autógumi is előkerült a vízből – mondta el a Pécsi STOP-nak Berényi Zoltán, a Balokány Ligetért Összefogás alelnöke. 

A mostani akció a parthoz közeli, tóba nem illő elemek eltávolítására irányult, melyek könnyen balesetet okozhattak volna egy vízbe eséskor vagy vízbe ugrásról. Berényi elmondta: a tóban tilos ugyan a fürdés, de volt már rá példa, hogy egy-két vállalkozó szellemű belemerészkedett. Az oszlopok függőlegesen álltak a vízvonal alatt, komoly sérüléseket okozhattak volna egy szerencsétlen vízbe pottyanónak, vagy egy meggondolatlan fürdeni vágyónak.

A Balokány-tó vizében a mostani takarítási akciót megelőzően két hete mártóztak meg a speciális mentők, akkor egy holttestet kerestek. A mentők csónakból radarral, illetve két búvárral a tóban kutattak a test után, de szerencsére vaklármának bizonyult az eset.

http://pecsistop.hu/regio/elkepeszto-mit-rejtett-a-balokany-to-fotok/1049804/

None :P None :P