Újjáéledni látszik a régi legendás diszkóhangulat (Bama.hu)

Post

  |  

Pár éve újult meg a Balokány-ligetben található egykori népszerű diszkó, a Pepita épülete, ám a kivitelező nem végzett problémamentes munkát – legalábbis ezt példázza, hogy beázik a ház a rossz szigetelés miatt. A cég a vállalkozási szerződés ellenére nem végezte el a garanciális munkálatokat, ezért kell új vállalkozót keresni a szükséges munkák elvégzésére.

Öt évvel ezelőtt esett át teljes körű felújításon az egykori diszkó épülete, amelyet a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület a városfejlesztési társasággal közösen egy több mint negyvenmillió forintos pályázati támogatásból valósított meg.

A kivitelezés hibái most mutatkoznak meg, hiszen a cég nem teljesítette a jótállási kötelezettségébe tartozó garanciális munkákat, azaz nem végezte el a javításokat, ezért új kivitelezővel kötöttek szerződést. A műszaki ellenőrrel való helyszíni egyeztetés során azonban kiderült, hogy az új vállalkozó által elvégzett munka – a terasztető szigetelése és javítása – nem oldja meg a beázást, mindenképpen szükséges a lapos tető teljes teraszburkolatának visszabontása és új szigetelés készítése.

A jelenlegi állapot tarthatatlan, a beázás a mostani üzemeltető Pécsi Zöld Kör kultúra- és közösségszervező tevékenységét hátráltatja, számos rendezvény maradt el a nem megfelelő tetőszigetelés miatt – amelyet mielőbb be kellene fejezni.

A szükséges munka hozzávetőleg ötmillió forintba kerül, a kivitelézésre hamarosan sor kerülhet.

Bár a beázás sok programot hátráltat, úgy tűnik, hogy éjszaka kevesebb problémát okoz, hiszen nemrégen ismét megnyílt a legendás szórakozóhely. A Pepita Facebook-oldalán is nyomon követhető, hogy mikor milyen zenés programmal várják a huszonéveseket – és a még egy kicsivel idősebbek a Balokányban.

https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/beazik-a-balokanyligeti-kulturter-a-pepita-egy-resze-1394884/

None :P None :P