Játszótérrel bővítenék a Balokány szolgáltatásait (Bama.hu)

Post

  |  

Új lendületet kap a civilek közös munkája, amellyel a Balokány-ligetet gondozzák és rendezvények helyszíneként elérhetővé teszik a város lakói számára. Mint arról dr. Pánovics Attila, a Balokány-ligetért Egyesület elnöke beszámolt, a közelmúltban új szervezet, a Pécsi Zöld Kör vette át a parkban működő Pepita épületének üzemeltetését.

Ennek kapcsán a Balokány Ligetért Összefogásban részt vevő szervezetek képviselői megbeszélést tartottak, hogy értékeljék az eddig történteket és meghatározzák a jövő feladatait.

Felidézték, hogy a szövetség 2011-ben alakult helyi szervezetek közös kezdeményezéseként, hogy megmentsék és a közösség számára hasznosítsák a Balokány-tavat és környékét. Több mint húsz civil szervezet és cég fogott össze, és az adományoktól az önkéntes munkáig számos módon hozzájárultak a liget fejlesztéséhez. A munka eredményeként, a források és padok felújításától a szemetesek kihelyezésén át a díszhalak telepítéséig fokozatosan újult meg a helyi természetvédelmi oltalmat élvező terület. Az épület 2013-ban uniós forrásból lett felújítva, a terület rendbetételében és gondozásában pedig a városi szolgáltató cégek, magánvállalkozások is szerepet vállaltak.

A Pécs zöld szíveként gondozott liget rendbetétele mellett fontos lenne az egykori fürdő területének rendezése is, azonban az ezt birtokló vállalkozás mindeddig hiába nyert el pályázati forrásokat a tervezett fejlesztésekre, azokat nem valósította meg.
A civilek összefogásában a közeljövő teendői közt kiemelkedő fontosságú feladat a tó medrének kotrása, a tószínpad helyreállítása, mert az egykori színpad szerkezetéből csak a fémváz maradt meg. Tervezik egy gyermekjátszótér építését is, hogy a park – amelyet jelenlegi állapotában is egyre többen használnak kikapcsolódásara – még szélesebb körű családi pihenőfunkciókat tudjon biztosítani.

https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/dolgoznak-a-ligetert-1215031/

None :P None :P