Látványos fejlesztések a Balokányban

Post

  |  

Idén tavasszal újabb állomásához érkezik a Balokány-liget megújítása. A tavalyi évben a közvilágítás kiépítésével és a Pepita épületének átadásával jelentős változáson esett át a terület, sokkal rendezettebbé, illetve biztonságosabbá is vált.

Január eleje óta számos egyeztetés zajlott le mind az önkormányzat, a városi cégek és egyéb partnerek képviselőivel. Ezek eredményeként a következő fejlesztések valósulhatnak meg a Ligetben:

1. A Mecsekerdő Zrt. felajánlásának köszönhetően, a Biokom Kft. közreműködésével és szakmai irányításával felújításra kerülnek a Pepita épülete előtti nézőtér padjai.

 

 

A vaslábak lefestéséhez nyújtott segítséget külön köszönjük Kertész Lászlónak és König Attilának, valamint Keszthelyi Tamásnak és csapatának: Bartosek Tamásnak, Horváth Lászlónak, Nagy Istvánnak és Tóth Ferencnek.

 

 

 

 

 

2. A tó partjára kihelyezünk két újabb kültéri szemetest, amivel tovább csökken az eldobált hulladék mennyisége, továbbá egy nagyméretű információs táblát, ahol olvashatóak lesznek a Liget használatával kapcsolatos előírások, valamint az aktuális programok.

3. A Tettye Forrásház Zrt. segítségével március 22-én ivókutat avatunk a Pepita épülete mellett, ami a jó idő beköszöntével várja majd a ligetbe érkező, szomjas látogatókat.

 

 

 

A szakemberek már lefektették az ehhez szükséges vezetéket.

 

 

 

 

 

 

4. A víz világnapi program keretében díszhalakat telepítünk a tóba. Amennyiben a kísérlet sikeresnek bizonyul, májusban hagyományos fajokat is engedünk a vízbe, ami az algák visszaszorítását is segíti majd.

###

A park megóvására és fejlesztésére létrejött Balokány Ligetért Összefogás végső célja egy családi és civil park létrehozása, amely egyrészt a család valamennyi tagjának lehetőséget teremt a pihenésre, az aktív kikapcsolódásra, a szabadidő hasznos eltöltésére, másrészt biztosítja a megfelelő hátteret különféle – elsősorban civil – rendezvények, programok lebonyolításához.

A civil szervezetek továbbra is várják a segítséget és az ötleteket a balokany@freemail.hu címre, hogy a Liget mielőbb “Pécs zöld szívévé” válhasson!

Pánovics Attila 

None :P None :P