Parlagfű és egyéb gyomok a sétány mentén

Post

  |  

A tavalyi évben komoly problémákat okozott a civil szervezetek számára a  Zsolnay Kulturális Negyedet a Kodály Központtal összekötő “EKF-sétány”, pontosabban annak tisztázatlansága, hogy kinek a feladata a sétány karbantartása.

A tavaly tavasszal (sic!) átadott fejlesztés eleve két helyrajzi számon húzódik, keleti fele kezdettől fogva a Pécs Holding Zrt. üzemeltetésében van. Nyugati fele pedig érinti a Balokány-liget civilek által üzemeltetett területrészét, akik tavaly nyáron – megértve a lakosság aggályait – saját kezűleg tisztították meg a 6-os út felőli rézsűt az embernagyságú gaztól, majd rendszeresen locsolták a napvilágra került dísznövények még menthető részét.

Kérésünkre a pécsi önkormányzat azóta egyértelműen kimondta, hogy NEM a civilek feladata a sétány gondozása, ennek ellenére továbbra is segítünk annak tisztán tartásában és megóvásában.

Az alapvető probléma azonban továbbra is fennáll, amint azt az alábbi képek is mutatják, ezért javasoltuk az önkormányzatnak, hogy fontolják meg a sétány EGÉSZÉNEK egy városi cég kezébe történő átadását, mielőtt a helyi lakosok hívják fel ismét a figyelmet a gyommentesítés sürgősségére.

Pánovics Attila

None :P None :P